fbpx

IRONMAN 70.3 HRADEC KRÁLOVÉ

Minulý víkend se v České republice konal historicky první ročník triatlonového závodu IRONMAN. Na celkové distanci 70.3 se závodu zúčastnilo skoro 1500 závodníků a my jako V4S jsme byli u toho.

Celkem se akce zúčastnilo 105 našich dobrovolníků a 3 zkušené koordinátorky. 

Dobrovolníci byli na místě už od středy, kdy začali pomáhat s přípravami ironmanského víkendu. Jednalo se o bannering, přípravu depa, finisher zóny, registračních balíčků, s registracemi a také samozřejmě trati. 

Už v pátek 16.8. se v Hradci konal první závod ironmanského víkendu – noční běh City Lights Run. Zde naši dobrovolníci pomáhali na trati a ve startu a cíli. V sobotu závodění pokračovalo triatlonovými závody pro děti různých věkových kategorií, kde dobrovolníci opět pomáhali převážně s přípravou trati a poté v cíli a také na předávání cen. 

Neděle už pak patřila triatlonistům na olympijské distanci 5150 a následně závodníkům hlavního závodu IRONMAN 70.3. Dobrovolníci se v neděli do přípraprav zapojili už velmi brzo a to okolo 6 hodiny ranní. Ti první odjeli na cyklistickou občerstvovačku do obce Náhořany. Následovaly skupinky dobrovolníků do depa, na běžeckou trať, na občerstvovací stanice na běžecké trati, na start, kde pomáhali závodníky řadit do koridorů a také podávali pomocné ruce při výlezu z vody. Během dne pak pomáhali také v cíli, s přechody přes trať, s navigováním závodníků, v úschovně a samozřejmostí byla také rychlá rota, která pomáhala dobrovolníky střídat na pozicích během pauzy na jídlo.

V sobotu v podvečer měli dobrovolníci také možnost se setkat se známými osobnostmi ze sportovního světa – Evou Vrabcovou Nývltovou, Petrem Vabrouškem, Martinem Koukalem a Petrou Kuříkovou, která hradecký Ironman nakonec také vahrála v ženské kategorii. Nechyběla také společná fotka a krátké povídání. Součástí tohoto setkání bylo také poděkování od ředitele závodu Romana Šinkovského a ředitele polské sekce Ironman Michala Drelicha.

Jsme nesmírě štastní, že jsme se prvního ročníku takto významné akce v ČR mohli zúčastnit. Děkujeme všem zúčastněným dobrovolníkům a organizátorům za spolupráci.

Společně jsme nejlepší!

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

Archiurun 2024 – tentokrát po střechách

Všem našim dobrovolníkům srdečně děkujeme za pomoc při organizaci akce Archirun 2024! Během předposledního prázdninového víkendu jsme byli součástí unikátní běžecké akce Archirun. Ráda bych

IRONMAN 70.3 HRADEC KRÁLOVÉ

Minulý víkend se v České republice konal historicky první ročník triatlonového závodu IRONMAN. Na celkové distanci 70.3 se závodu zúčastnilo skoro 1500 závodníků a my jako

Archirun 2024

Ze střechy na střechu! Letos se na Prahu podíváme z nadhledu. Zjistíme, jak se nám mění před očima. Staré budovy, co se zapsaly do naší

XTERRA Czech v Prachaticích 2024

V sobotu 10. srpna se v Prachaticích a okolí uskuteční další závod celosvětové série XTERRA. Jedná se o velký sportovní svátek, nejen pro Šumavu, ale

Skip to content