fbpx

All Stars Volunteering

V roce 2023 a v první polovině roku 2024 realizujeme s partnery z Polska a ze Slovenska grantový program podpořený z programu Erasmus+ Sport. Hlavním cílem je uspořádat 3 společné akce pro dobrovolníky z Česka, Polska a Slovenska, kde budou dobrovolníci těmi, kteří se baví, soutěží, vzdělávají a někdo se o ně kompletně postará.

Ano, plánujeme 3 víkendové akce, každá z nich je připravená pro 120 dobrovolníků z každé partnerské země. Náklady na účast jsou kompletně hrazeny z prostředků projektu – ubytování, stravování, doprava, sportovní soutěže. Prostě vše. Každý účastník dostane ještě účastnické tričko a baťůžek nebo ledvinku.

První setkání proběhne od pátku 30. června do neděle 2. července v Bielsko Biale v Polsku a pořádají ho naši polští partneři. Druhé setkání bude poslední víkend v srpnu v Trnavě a setkání v České republice uspořádáme my v dubnu 2024. Máme již připravený program víkendu a rádi jej s vámi nyní sdílíme. Připomínáme, že všechny náklady (doprava z Ostravy a zpět, ubytování v hotelu, stravování, program společenský, vzdělávací i sportovní a také společné oblečení) jsou hrazeny z prostředků projektu a pro dobrovolníky je vše zdarma.

Přihlásit se může každý starší 18 let, bez rozdílu věku, který má alespoň jednu dobrovolnickou zkušenost. Registrace už jsou spuštěny, nezapomeňte, kapacita účastníků z každé partnerské země je omezená.

Setkání v Bielsko Biala, Polsko, 30. 6. – 2. 7.

Odjezd autobusy je plánován z Olomouce v pátek 30. 6. ve 14:30 (místo bude upřesněno). Autobusy pojedou do Ostravy, odkud odjedou v 16 hodin, plánovaný příjezd do Bielsko Biale do 18 hodin, kde budeme ubytováni v IBIS hotelu (https://ibisstylesbielskobiala.pl/). Po příjezdu do hotelu na nás bude čekat večeře a po večeři ještě dostanete trička na sobotní závody a také čepici. Večer je volný program, třeba na prohlídku města.

V sobotu ráno bude snídaně a potom společně odjedeme na workshop, který je součástí programu a který bude trvat od 11 do 12 hodin na téma organizace sportovních akcí. Workshop bude překládaný do češtiny. Po workshopu bude společný odjezd na atletický stadion, v jeho blízkosti bude oběd.

Odpoledne nás čeká druhá společná část, a to atletické závody. Budou připraveny běžecké i technické soutěže, rozdělené podle pohlaví a věku. Každý se musí přihlásit na dvě soutěže a je jedno, jakou kombinaci si vybere. Na soutěže se přihlašujete prostřednictvím registračního formuláře, odkaz na něj je na konci článku. Kapacita jednotlivých závodů je omezená, musíme dodržovat časový harmonogram akce. Takže doporučujeme, přihlásit se co nejdříve, abyste si mohli vybrat ty nejlepší atletické disciplíny. A jaké na vás čekají, ze kterých si můžete vybrat? Jsou to: běh na 100 m; běh na 400 m; běh na 800 m (ženy) / běh na 1 500 m (muži); skok do dálky; vrh koulí. A nezapomeňte na nejdůležitější věc – na této akci nám jde o setkání dobrovolníků, zábavu, sport. Špičkový sportovní výkon není tím cílem. Můžete využít tuto akci i třeba na to, že si vyzkoušíte disciplínu, kterou jste si nikdy nezkusili. 

Večer, po večeři, je volný program, ale určitě vymyslíme i něco společného pro ty, kteří budou mít zájem. V neděli ráno po snídani, která bude v hotelu, pojedeme společně do polských Beskyd, kde bude v 9 hodin společný „start“ všech 360 účastníků (120 z každé země) na proběhnutí nebo procházku po Beskydech. Bude připraveno několik tras s různou obtížností po tomto krásném koutu Polska. V polovině května jsme tam měli první pracovní setkání a musíme říct, že jsou to opravdu krásné hory. Program je plánovaný na 2 hodiny, pak se vrátíme do hotelu na vysprchování a převlečení a ve 12 hodin bude odjezd zpět do Ostravy a do Olomouce (oběd už si řeší každý sám).

Nyní víte vše a můžete se registrovat prostřednictvím formuláře, který najdete na https://sport-timing.pl/pomiar-czasu/zapisy-online/all-stars-volunteering/

Setkání v Trnavě, Slovensko, 25. – 27. 8.

Druhé setkání, opět s účastí 120 dobrovolníků z ČR, proběhne poslední srpnový víkend v Trnavě. Pro dobrovolníky bude opět vše zdarma.

Autobusy tentokrát pojedou z Brna, Olomouce a Zlína v odpoledních hodinách (upřesníme), ale účast je pochopitelně otevřená všem.

Program bude uveřejněn po první akci v Polsku v polovině července, ale registrovat se můžete už nyní na adrese https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwTXkq76ObQGK1cOoZCZU9kJzfaVJ-j6NfiARAl3ix3SPHQA/viewform 

 

Sdílení:

Facebook
LinkedIn

Další články:

Dobrovolníci pro dobrou věc

Každé 20. září patří všem pacientkám, s onkogynekologickým onemocněním. Tento den je Mezinárodním dnem onkogynegologických onemocnění. Po celém světě se pořádají cyklistické vyjížďky. V Praze

Lipno, sport a dobrovolníci

Konec léta se u Lipenské přehrady nese ve znamení sportu a velkých koncertů. A my jsme tam samozřejmě nechyběli!  Součástí ČEZ Lipno sport festivalu 2024

Archiurun 2024 – tentokrát po střechách

Všem našim dobrovolníkům srdečně děkujeme za pomoc při organizaci akce Archirun 2024! Během předposledního prázdninového víkendu jsme byli součástí unikátní běžecké akce Archirun. Ráda bych

IRONMAN 70.3 HRADEC KRÁLOVÉ

Minulý víkend se v České republice konal historicky první ročník triatlonového závodu IRONMAN. Na celkové distanci 70.3 se závodu zúčastnilo skoro 1500 závodníků a my jako

Skip to content